Hoe kan ik mijn kunststofvloer het beste reinigen en onderhouden?

Of het nu om een gietvloereen troffelvoer of een epoxy vloer gaat, het onderhoud van de vloer betekent meestal alleen maar over het verwijderen van storend vuil. Dit zorgt in veel gevallen voor een bevredigend resultaat en is ook voldoende om de vloer goed te houden.

Dagelijkse reiniging en onderhoud van de kunststof vloer

Het onderhoud van de kunststof vloer moet afgestemd worden op de bezettingsgraad van de vloer. Een gietvloer in de huiskamer heeft minder onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een autowerkplaatskantoorruimte of een sanitaire ruimte in een school of sportvereniging.

Voor het dagelijkse onderhoud is het verwijderen van los en droog vuil voldoende. Dit kan gedaan worden met een zachte bezem en/of een stofwisser. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een stofzuiger met een zachte borstel (parketborstel). Na het vegen, stofwissen of stofzuigen kunt u de vloer gaan dweilen of schrobben of behandelen met een schrobzuigautomaat (gebruik het witte pad). Het reinigingsmiddel dat geschikt is om te gebruiken is de VGB Vloerreiniger Neutraal.

Warm of koud water om de vloer te reinigen?

Wanneer u ervoor kiest om de vloer handmatig te reinigen is het belangrijk om geen warm of heet water te gebruiken. Gebruik bij voorkeur koud of lauw water in verband met de streepvorming die anders veroorzaakt wordt. Wanneer u gebruikmaakt van een schrobzuigautomaat kunt u wel warm water gebruiken.

Mocht de vloer hardnekkig vervuild zijn, dan moet de vloer intensiever geschrobt of gepoetst worden. Dit kunt u doen met behulp van de VGB Vloerreiniger Stripper (Floor Strip) of de VGB Vloerreiniger C90 HD.

Aanvullend periodiek onderhoud om krassen en vegen te verhelpen

In sommige gevallen is het nodig om aanvullend onderhoud te doen. Bijvoorbeeld wanneer er na verloop van tijd oppervlakkige krassen of vegen zichtbaar worden. Naast het dagelijks onderhoud kunt u ervoor kiezen om de vloer te voorzien van een laag VGB Acrylwas (Medium Solids). Deze waslaag fungeert als een bescherming laag en vult de bestaande oppervlakkige krassen. Ook zorgt het dat de vloer weer mooi gaat glanzen.

De waslaag is eenvoudig aan te brengen met behulp van een doek, swiffer of was verdeler. Het product kan worden toegevoegd aan schoon dweilwater of door middel van toevoeging in de schrobzuigautomaat (1:15). Let op: VGB acryl was is niet bestand tegen weekmakers.

Lukt het niet om vlekken van de kunststof vloer te verwijderen?

Soms lukt het niet om bepaalde vlekken van de vloer te verwijderen. Er zijn vier factoren die van invloed zijn op het reinigingseffect, namelijk: tijd, temperatuur, mechanische kracht en chemie. Als het verwijderen van niet lukt dan kunt één of meerdere factoren veranderen:

 • Gebruik een hogere concentratie van het reinigingsmiddel
 • Verleng de inwerkingstijd van het reinigingsmiddel
 • Verhoog de watertemperatuur
 • Gebruik een borstel om zo mechanische kracht uit te oefenen op de vlek

Tips bij het reinigen en onderhouden van de vloer

 • Voor een goede reiniging is het belangrijk dat u het juiste middel gebruikt en u de vloer goed naspoelt met water. Restanten van zeep die achterblijven op de kunststof vloer trekken vuil aan.
 • Lees voor gebruik altijd de beschrijvingen of technische merkbladen van de reinigingsproducten.

Reinigingsproducten kopen?

Op zoek naar reinigingsproducten voor uw kunststof bedrijfsvloer? We hebben diverse producten in ons assortiment. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via 0528 265 237 of vul het contactfomulier in.

ProductOmschrijvingTypeVerpakking
VGB Vloerreiniger NeutraalNeutrale reinigerFloor Maintainer5 liter
VGB Vloerreiniger StripperVerwijdert waslagenFloor Strip5 liter
VGB Vloerreiniger C90 HDGrondige reinigerC9010 liter
Vloerbeschermer AcrylwasBeschermfilmMedium Solids5 liter
Vloerbeschermer WiswasOnderhoudsfilmWisWas5 liter

Disclaimer

Ons advies met betrekking tot de toepassing, dat wij op grond van onze ervaringen naar eer en geweten verlenen, is vrijblijvend. Op grond hiervan kunnen uit het koopcontract geen rechtsverhoudingen en geen extra verplichtingen worden ontleend. Wij verzoeken u onze producten zelf op hun geschiktheid voor uw doel te beproeven. Van toepassing zijn onze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden.


Zo wordt kiezen voor Vloertechniek wel heel makkelijk

 • Specialisten in kunststof vloeren sinds 1982
 • Werkzaam in heel Nederland en Duitsland
 • Sterk in grote projecten
 • Volledig ontzorgd van aanvraag tot oplevering
 • Eén aanspreekpunt tijdens het gehele traject

Emissiearme vloer met EC 1plus Keurmerk

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op. Om een gerichte prijsberekening te kunnen doen is het belangrijk dat wij zoveel mogelijk informatie van u ontvangen zoals de ruimte waarin de vloer wordt aangebracht, het aantal vierkante meters en de huidige ondergrond. U kunt natuurlijk ook altijd eerst telefonisch contact met ons opnemen als u vragen heeft.

Contactgegevens Vloertechniek Hoogeveen BV 0528 265 237 0528 275 771 info@vloertechniekhoogeveen.nl
Bezoekadres Lindberghstraat 27 7903 BM Hoogeveen
KvK: 04.03.99.44 BTW-nr. NL.0095.62.011B01

Contactformulier

Contactgegevens Vloertechniek Hoogeveen BV 0528 265 237 0528 275 771 info@vloertechniekhoogeveen.nl
Bezoekadres Lindberghstraat 27 7903 BM Hoogeveen
KvK: 04.03.99.44 BTW-nr. NL.0095.62.011B01

Gebeld worden?

Contactgegevens Vloertechniek Hoogeveen BV 0528 265 237 0528 275 771 info@vloertechniekhoogeveen.nl
Bezoekadres Lindberghstraat 27 7903 BM Hoogeveen
KvK: 04.03.99.44 BTW-nr. NL.0095.62.011B01