Tips voor het kiezen van de juiste vloer voor bedrijven

Er zijn een aantal belangrijke factoren die u in acht moet nemen bij het kiezen van de juiste vloer. Waar u onder andere rekening mee moet houden is de ruimte en de toepassing of functie van de vloer. Waar moet de vloer tegen kunnen en aan welke eisen moet deze voldoen? Wij helpen u graag op weg.

Goede ondervloer is de basis

Allereerst is het hebben van een goede ondervloer de basis voordat er een dekvloer of toplaag wordt aangebracht. Een bedrijfsvloer bestaat altijd uit een cementgebonden vloer, wat doorgaans als gietvloer wordt aangeduid. Hiermee worden oneffenheden uitgevlakt en zorgt ervoor dat de ondergrond mooi egaal is. Dit proces wordt standaard uitgevoerd wanneer wij vloeren moeten renoveren. Wanneer de ondervloer goed is gedroogd kunnen wij de uiteindelijke vloer aanbrengen.

Waar moet een goede bedrijfsvloer aan voldoen?

Wat is de uiteindelijke functie van de bedrijfsvloer en moet deze aan bepaalde eisen voldoen? Of is sfeer en uitstraling van een vloer in een specifieke ruimte meer van belang? U dient zich daarom vooraf goed af te vragen waaraan een goede bedrijfsvloer moet voldoen. Enkele eigenschappen kunnen zijn;

Vloeistofdichte vloer

Bedrijven die met chemische stoffen of vervuilende vloeistoffen zoals benzine en olie werken, kan een vloeistofdichte vloer een vereiste zijn. Denk hierbij aan garagebedrijf, wasstraat, werkplaats of industrie bedrijven.

Geluiddempende vloer

In grote ruimtes kan het wenselijk zijn dat de vloer geluiddempende eigenschappen moet bevatten. Denk hierbij aan scholengymzalen en kantoorruimtes.

HACCP vloer

Een bedrijfsvloer die aan HACCP normen moet voldoen moet o.a. gemakkelijk schoon te maken of te desinfecteren zijn, slijtvast en vloeistofdicht zijn. Horeca maar ook ziekenhuizen en de voedselverwerkingsindustrie dienen vaak een dergelijke bedrijfsvloer te bevatten.

Antislip vloer

Vloeren die niet glad mogen zijn, of dit niet mogen worden in combinatie met water of andere vloeistoffen, worden ook wel antislip vloer genoemd. In kinderdagverblijven, crèches maar ook in de industrie en horeca zijn dit soort vloeren wenselijk.

Welk type kunststof bedrijfsvloeren?

Vloertechniek Hoogeveen is al sinds 1982 specialist in kunststof bedrijfsvloeren. Wij weten door onze jarenlange kennis en ervaring als geen ander welk type kunststof bedrijfsvloer als vloerafwerking voor u geschikt is. Als dekvloer of toplaag kunnen wij u adviseren in drie soorten, namelijk;

Met onze vloerkleurenkiezer krijgt u een impressie van de vloerkleur en eventuele decovlokken in een ruimte.


Zo wordt kiezen voor Vloertechniek wel heel makkelijk

  • Specialisten in kunststof vloeren sinds 1982
  • Werkzaam in heel Nederland en Duitsland
  • Sterk in grote projecten
  • Volledig ontzorgd van aanvraag tot oplevering
  • Eén aanspreekpunt tijdens het gehele traject

Emissiearme vloer met EC 1plus Keurmerk

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op. Om een gerichte prijsberekening te kunnen doen is het belangrijk dat wij zoveel mogelijk informatie van u ontvangen zoals de ruimte waarin de vloer wordt aangebracht, het aantal vierkante meters en de huidige ondergrond. U kunt natuurlijk ook altijd eerst telefonisch contact met ons opnemen als u vragen heeft.

Contactgegevens Vloertechniek Hoogeveen BV 0528 265 237 0528 275 771 info@vloertechniekhoogeveen.nl
Bezoekadres Lindberghstraat 27 7903 BM Hoogeveen
KvK: 04.03.99.44 BTW-nr. NL.0095.62.011B01

Contactformulier

Contactgegevens Vloertechniek Hoogeveen BV 0528 265 237 0528 275 771 info@vloertechniekhoogeveen.nl
Bezoekadres Lindberghstraat 27 7903 BM Hoogeveen
KvK: 04.03.99.44 BTW-nr. NL.0095.62.011B01

Gebeld worden?

Contactgegevens Vloertechniek Hoogeveen BV 0528 265 237 0528 275 771 info@vloertechniekhoogeveen.nl
Bezoekadres Lindberghstraat 27 7903 BM Hoogeveen
KvK: 04.03.99.44 BTW-nr. NL.0095.62.011B01